Top 5 landen met de mooiste natuur

26 Apr 2023

Top 5 landen met de mooiste natuur

1. Canada

Canada staat bekend om zijn prachtige natuur. Het land heeft een enorme verscheidenheid aan landschappen, met landschappen zoals de Rocky Mountains, de Laurentian Mountain Range en de Niagara Falls. De meeste bezoekers zullen de majestueuze meren, uitgestrekte bossen en hoge bergtoppen bewonderen. Canada biedt ook een grote verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder beren, kariboes, elanden en herten. Er zijn vele wandelpaden in het land, waardoor bezoekers de prachtige natuur kunnen ervaren.

2. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland heeft een van de meest afwisselende natuurlandschappen ter wereld. Van het noorden naar het zuiden heeft het land vulkanen, meren, regenwouden, geisers, kliffen, gletsjers en stranden. De meest opvallende natuurlijke attractie is de Tongariro National Park, waar bezoekers een van de meest gevarieerde landschappen ter wereld kunnen bewonderen. Nieuw-Zeeland heeft ook veel wilde dieren, waaronder de kea, de tuatara, de kiwi en de kakapo.

3. Finland

Finland heeft een ongelooflijk mooie natuur te bieden. Het land is vooral bekend om de kleurrijke bossen, meren en meren, waar de bezoekers dieren kunnen zien zoals beren, wolven, beerhonden, lynxen, herten en elanden. Het land heeft ook veel nationale parken, waaronder de Oulanka National Park, de Urho Kekkonen National Park en de Pallas-Yllastunturi National Park. De vele meren in Finland zorgen voor een adembenemende achtergrond voor foto’s.

4. IJsland

IJsland staat bekend om zijn adembenemende natuur. Er zijn veel geisers, watervallen, meren, gletsjers en vulkanen in het land. IJsland is ook beroemd om zijn spectaculaire noorderlicht en het land heeft ook vele vogels, waaronder de goudhaan, de buizerd, de gier en de vele ijslandse ganzen. Bezoekers kunnen ook genieten van de wilde paarden, die een van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van IJsland zijn.

5. Australië

Australië heeft een van de meest indrukwekkende natuurlandschappen ter wereld. Het land heeft een verscheidenheid aan natuur, van woestijnlandschappen, tropische regenwouden en witte stranden tot hoge bergtoppen. Australië heeft ook veel wilde dieren, waaronder kangoeroes, koala's, wallabies, dingoes en krokodillen. Er zijn verschillende nationale parken in het land, waar bezoekers de prachtige flora en fauna van het land kunnen bewonderen.